Wie ben ik?

Ik ben Marie-Louise Kamp, heb samen met mijn man drie volwassen kinderen.

Bijna mijn hele werkende leven ben ik verbonden geweest aan Heliomare, revalidatiecentrum in Wijk aan Zee, waar ik als haptotherapeut zowel kinderen als volwassenen heb begeleid. 
Sinds kort ben ik daar met pensioen gegaan; de haptotherapeutische begeleiding van cliënten in mijn eigen praktijk: "De Akker" zet ik echter, met veel plezier voort.
 

Ik maakte voor het eerst kennis met haptonomie tijdens mijn opleiding tot fysiotherapeut in Arnhem. Vrij snel daarna ben ik de Haptonomie-opleiding gaan doen bij Frans Veldman in Overasselt.  Daarna heb ik mezelf verder ontwikkeld op allerlei gebieden; de haptonomie bleef een basis, waarmee ik verder kon. 

Tijdens mijn werk merkte ik dat ik dit verder wilde uitbouwen en besloot om de opleiding tot haptotherapeut te volgen bij het ITH (Instituut Toegepaste Haptonomie) in Nijmegen; deze heb ik afgerond in 1994. 
In 2004  volgde ik de opleiding kinder-haptotherapie in Doorn. 
Ik ben geregistreerd GZ-haptotherapeut.

Inmiddels werk ik dus ruim 20 jaar als haptotherapeut,

heb volwassenen behandeld uit alle diagnosegroepen binnen revalidatie, zowel klinisch als poliklinisch. Ik maakte deel uit van het pijnteam, waar mensen behandeld worden met pijn in al zijn uitingsvormen. Daarnaast begeleidde ik mensen met haptotherapie na bijvoorbeeld een CVA, amputatie, dwarsleasie, of trauma.

In de kinderrevalidatie heb ik mn op de mythylschool gewerkt. Hier begeleidde ik kinderen middels haptotherapie en gaf ontspanningstherapie, individueel en aan groepjes kinderen.

Naast haptotherapeut ben ik geregistreerd kinderfysiotherapeut. Ik heb vele jaren op de peutergroepen gewerkt en met kinderen met een ernstig meervoudige handicap. 
Van 2009  tot 2019 was ik naast behandelaar ook behandelcoördinator binnen kinderrevalidatie. 

In mijn werk als haptotherapeut maak ik gebruik van inzichten en vaardigheden die ik in de loop der jaren heb ontwikkeld op het gebied van: 
- Traditionele Chinese geneeskunde en             acupunctuur 
- Meridiaantherapie 
- Sensore integratie 
- Trauma-behandeling 
- Mindfulness

- Ontspanning 
- Energetisch werk
- Revalidatie 
- (Kinder-)Fysiotherapie