Over haptotherapie:

Haptotherapie is een vorm van begeleiding en therapie, die zich richt op het voelbaar maken wie jij wezenlijk bent, wat jou past en wat jij nodig hebt.

Je lichaam is het huis waarin je woont. Het is een thuis, als je vertrouwd bent met je eigen lijf, met wat je lijf je te vertellen heeft.
Weer verbinden met je lijf, contact maken met wat je voelt en ervaart, helpt om de weg terug te vinden naar jezelf.
Het is een ontdekkingstocht, waarbij je lichaam precies vertelt wat veilig voelt en waar je mogelijkheden liggen. Het is steeds weer een verrassing hoe je, door het voelen in je lijf, de weg wordt gewezen.

Het doel van de haptotherapie is dat denken, voelen en handelen met elkaar in evenwicht komen. Haptotherapie helpt je om uit je hoofd en in je lijf te komen. Je maakt contact met de wijsheid van je eigen lichaam.
Je leert innerlijke signalen herkennen en ze in je dagelijkse leven gebruiken. Je ontdekt je grenzen en mogelijke bronnen van spanning en leert daarmee omgaan. Voelenderwijs, door de bevestigende aanraking aan het lijf of door oefeningen, ontdek je je eigen kracht en ontwikkel je je gevoel en intuïtie.

Haptotherapie ondersteunt en verheldert op unieke wijze de ontdekkingstocht naar jezelf, mits die kan plaatsvinden in een veilige en vertrouwde omgeving.  

Voor wie

Haptotherapie kan je helpen, als je:
·         Inzicht wilt over de gevoelens van jezelf.
·         Verschillende soorten van spanning wilt leren                        herkennen.
·         Aanhoudende lichamelijke klachten hebt.
·         Hulp zoekt bij de verwerking van pijn, verlies, of         
          ziekte.
·         Steun nodig hebt bij afnemende vitaliteit of                            ouderdom.
·         Aan je zelfbeeld wilt werken.
·         Wilt leren hoe je je grenzen herkent en bewaakt.
·         Een relatie wilt verdiepen.
Haptotherapie verrijkt het contact met jezelf en met anderen.